InnoVeTAS 2021 konferencia az innovatív megoldásokról

A Mechatronikai és Járműtechnikai Intézet – az Emerson Automation FCP Kft. támogatásával - 5. alkalommal rendezett nemzetközi Agria konferenciát az innovatív járműtechnológiákról és az automatizálási megoldásokról (5th Agria Conference on Innovative Vehicle Technologies and Automation Solutions) 2021. május 13-án, ezúttal online formában. A szervezők fő célja az volt, hogy lehetőséget teremtsenek korunk innovatív járműveinek ipari automatizálás-fejlesztésével foglalkozó szakemberei számára, hogy bemutassák eredményeiket, megosszák tapasztalataikat.

A konferencia középpontjában az alábbi területek álltak: korunk innovatív járműveinek fejlesztése, gyártása és karbantartása; méréstechnikai, vezérléstechnikai alkalmazások; ipari automatizálási megoldások; a fejlesztési eredmények szellemi tulajdonának védelme; a digitális transzformáció elméleti és gyakorlati kérdései; a dolgok internete (IoT) tudománya, gyakorlati alkalmazása; a „hallgatók által készített” járművek fejlesztése.

A rendezvény védnökei voltak: Prof. Dr. Palkovics László miniszter (ITM), Prof. Dr. Kovács Levente rektor (ÓE) és Gödri István ügyvezető igazgató (Emerson Automation FCP Kft.). A konferenciasorozat alapító elnöke Prof. Dr. Pokorádi László a Mechatronikai és Járműtechnikai Intézet egyetemi tanára.

A tudományos fórumon az Algériát, Csehországot, Irakot, Magyarországot, Romániát és Szíriát képviselő előadók 17 tudományos prezentációja hangzott el. (Az előadások anyagai a Journal of Physics: Conference Series kiadványsorozatban (Q3) jelennek meg.)

Az Óbudai Egyetem polgárai három előadást tartottak:

  • Juhász László, Pokorádi László: Industry 4.0 and Modern Maintenance in Today’s Hungarian Vehicle Industry;

  • Szakács Tamás: A dynamic model of a pneumobile vehicle;

  • Pokorádi László: Probabilistic Uncertainty Analysis of Reliability of Systems with Complex Interconnections.


(Dr. Szakács Tamás az előadásának megtartásán túl szekcióelnöki teendőt is ellátott.)
Frissítve: 2021.12.09.

Legfrissebb cikkek