Ingyenesen elérhetőek a karrierépítéssel, pszichológiai témákkal, tanulással kapcsolatos online füzetek

A Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület (FETA) online elérhető füzeteket jelentetett meg, melyek hasznos segítséget nyújtanak karrierépítéssel, pszichológiai témákkal, tanulással és a Covid-19 járvánnyal kapcsolatban a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára.

A felsőoktatási tanácsadásban dolgozó kollégák és oktatók tapasztalatai szerint a Covid-19 járvány miatt a hallgatók fokozottan igénylik a tanulmányi és mentálhigiénés támogatást. Tanulási motivációik a szociális izoláció, távolléti oktatás következményei miatt jelentősen csökkentek, sokaknál erősödő depressziós és szorongásos tünetek tapasztalhatóak. Kutatások szerint a normál életritmus és alvásritmus felborulása miatt fokozottan nő a lemorzsolódás veszélye is.

A FETA 1995 óta működik a felsőoktatási tanácsadással foglalkozó egyetemi szakemberek ernyőszervezeteként. Az általuk megtartott 3 online konferencia és 2 továbbképzés tapasztalatai alapján elkészítettek 17 online kiadványt, hogy ezzel támogassák a felsőoktatásban tanuló hallgatókat. A FETA Füzetek tanulmányi, karrierépítési és lelki támogatását segítő kiadványok, melyek most ingyenesen elérhetőek az alábbi linken:

http://www.feta.hu/kiadvanyok/megjelent-a-feta-fuzetek-sorozatunk
Frissítve: 2021.04.11.

Legfrissebb cikkek