SAMI 2021

Lezajlott a 2021. január 21-23 között szervezett IEEE 19th World Symposium on Applied Machine Intelligence and Informatics (SAMI 2021) rendezvény, idén rendhagyó módon, Zoom rendszeren keresztül.

A tavalyi évben még személyesen köszönthették egymást a résztvevők Herl’any-ban, most azonban virtuális platformon került megrendezésre a konferencia, amelyen 25 ország képviseltette magát.



A nyitórendezvényen Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, a konferencia elnöke köszöntötte a bekapcsolódó érdeklődőket, majd Prof. Dr. Stanislav Kmet’, a Kassai Műszaki Egyetem rektora, a konferencia társintézménye részéről üdvözölte a résztvevőket. Prof. Dr. Rudas Imre, a konferenciasorozat megalapítója online prezentáció keretében adott történelmi áttekintést a kezdetektől a konferencia szakmai fejlődéséről és annak kivívott nemzetközi elismertségéről, majd Dr. Haidegger Tamás, az IEEE Hungary Section elnöke méltatta az esemény jelentőségét és kapcsolódását a nemzetközi tudományos élethez.



Két plenáris előadás színesítette a programot. Dr. Radoslav Hudak, a Kassai Műszaki Egyetem egyetemi tanára „Additive Manufacturing in Medicine and Tissue Engineering”, valamint Dr. Zrubka Zsombor, az Óbudai Egyetem egyetemi docense és Dr. Péntek Márta az Óbudai Egyetem egyetemi tanára „sing digital technologies in the measurement of health outcomes” címmel tartott előadást az online térben bekapcsolódott résztvevőknek.

Az Óbudai Egyetem aktivitását jelzi, hogy a PhD hallgatók ismét nagy létszámmal vettek részt a Special Session on Recent PhD Research Achievements in Applied Informatics szekcióban, amelyet Prof. Dr. Horváth László szervezésében valósult meg.

A konferencián 86 elfogadott cikk jelent meg, amelyek az IEEE Xplore adatbázison keresztül elérhetőek majd el.

Bővebb információ a SAMI 2021 (uni-obuda.hu) oldalon található.


A jövő évi jubileumi esemény előkészületei is elkezdődtek, remélhetőleg a huszadik SAMI konferencia szintén nagy érdeklődésre tart majd számot, és mindenki abban bízik, hogy akkor már ismét személyes találkozással lehet megrendezni.
Frissítve: 2021.04.16.

Legfrissebb cikkek