Elindult az Educatio kiállítás – online

Kezdetét vette a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, melyet idén rendhagyó módon, az online térben rendez meg az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. 2021. január 21- től 23-ig. Az Óbudai Egyetem egyedi, virtuális standdal, kisfilmekkel várja az érdeklődőket.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt a virtuális térbe költözött felsőoktatási seregszemlén a pályaválasztás előtt állók és a továbbtanulás iránt érdeklődők interaktív programokon vehetnek részt, továbbá megismerkedhetnek az Óbudai Egyetem nyújtotta lehetőségekkel. Az érdeklődők számára szakajánló videók, brosúrák és egyéb információs anyagok állnak rendelkezésre.

A diákok az Óbudai Egyetem virtuális standján belül 9 ZOOM meeting roomon keresztül szóban, a Chat szobában pedig messenger-szerűen, írásban tehetik fel kérdéseiket, melyekre az egyetem oktatói, hallgatói, a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság munkatársai válaszolnak három napon át.

Az eseményen közel 100 kiállító: többek között hazai és külföldi felsőoktatási intézmények, nyelviskolák, ösztöndíjprogramok képviselői várják a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt. A szervezők egy olyan, böngészőből futtatható, reszponzív, többnyelvű programot hoztak létre, amely képes egyszerre több száz stand és több ezer látogató kiszolgálására.

A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól tájékozódhatnak a hazai egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket és megismerhetik különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket. Az Oktatási Hivatal munkatársai a felsőoktatási felvételi eljárás szabályairól, részleteiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatják az érdeklődőket. A látogatók a háromnapos rendezvényen számos, a felsőoktatás új módszereit bemutató eladáson és interaktív programon vehetnek rész.
Frissítve: 2021.04.16.

Legfrissebb cikkek