Sikeres karácsonyi jótékonyság az Óbudai Egyetemen

Budapest, 2020. december 15. – A tavalyi évekhez hasonlóan idén is megszervezte karácsonyi jótékonysági akcióját az Óbudai Egyetem, melynek célja az intézmény budapesti és vidéki telephelyeinek vonzáskörzetében működő, főként hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó óvodák működésének támogatása volt. Egy héten keresztül, december 7. és december 11. között vártuk az egyetemi közösség tagjainak felajánlását a partner óvodákban működő csoportok gyermekeinek Jézuskához írt leveleiben megfogalmazott kívánságok teljesítésére.

Az akció keretein belül 4 óvoda juttatta el az intézményekbe járó gyermekek kívánságait az Egyetemhez, nevezetesen az Óbudai Almáskert Óvoda Csicsergő Tagóvoda, a Napraforgó Egyesített Óvoda Napsugár Tagóvoda, a székesfehérvári Hosszúsétatéri Óvoda, valamint a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde Gyermekkert Tagóvoda. A 4 érintett óvodában jelenleg 21 csoport működik, minden csoportból hármat kívánhattak a gyerekek, így állt össze végül a 63 darab kívánságot tartalmazó lista.

Az Egyetem központi honlapján közzétett kívánságlistából minden ajándékozó maga választhatta ki a neki tetsző kívánságot, amelyet teljesíteni szeretett volna. A regisztrációt követően az akcióban résztvevőknek nem volt más dolguk, mint összeállítani az ajándékcsomagot, majd az óvoda címére a csoport nevének feltüntetésével feladni postán vagy futárszolgálaton keresztül.

Az Óbudai Egyetem számára kiemelten fontos cél a társadalmi szerepvállalás terén az intézmény vonzáskörzetében élő hátrányos helyzetű gyermekek támogatása. A társadalmi felelősségvállalás melletti elkötelezettséggel összhangban az egyetem kiemelt figyelmet fordít a jövő nemzedékére, és fontosnak tartja, hogy a minőségi oktatáshoz és neveléshez szükséges környezet már az óvodás korú gyermekek számára is biztosított legyen.

Az idei karácsonyi jótékonyság az utóbbi évek egyik legsikeresebb társadalmi felelősségvállalási programja volt, az akció végére ugyanis a listában szereplő összes kívánságra érkezett vállalás. Ezúton is köszönjük minden ajándékozónak, hogy részvételével hozzájárult a gyerekek karácsonyának szebbé tételéhez, valamint az óvodai eszközpark megújításához, bővítéséhez.

Kívánunk minden ajándékozónak, óvodás gyermeknek és családjának Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt!
Frissítve: 2021.04.16.

Legfrissebb cikkek