Karácsonyi jótékonysági akció - Te mit kérsz a Jézuskától?

Te mit kérsz a Jézuskától? címmel karácsonyi jótékonysági akciót indít az Óbudai Egyetem, melynek célja az Intézmény budapesti és vidéki telephelyeinek vonzáskörzetében működő, főként hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó óvodák gyermekeinek megajándékozása.

Az Óbudai Egyetem évek óta minden decemberben karácsonyi adománygyűjtést szervez, ugyanakkor a járványhelyzet miatt idén ez nem valósítható meg a hagyományos módon.

A koronavírus-járvány miatt sok család került nehéz helyzetbe, így most még inkább fontos, hogy mindazok, akik megtehetik, segítsék a rászorulókat. Ennek szellemében egy olyan jótékonysági kezdeményezésben történő részvételre invitáljuk az Egyetem közösségét, amely a járványügyi intézkedések figyelembe vétele mellett is lehetőséget teremt arra, hogy valóra váljon a gyermekek karácsonyi kívánsága, és a 2020-as ünnepek alatt is sikerüljön mosolyt csalni a gyermekek arcára.

A kezdeményezés lényege, hogy a partner óvodákban működő csoportok gyermekeinek Jézuskához írt levele alapján támogatjuk az intézmények csoportjait a kért ajándékok megküldésével. A kívánságok alapján az Óbudai Egyetem központi weboldalára felkerült egy kívánságlista. Az adományozni szándékozók 2020. december 7-11. között tudnak regisztrálni az Egyetem honlapján, ahol tetszés szerint kiválaszthatnak egy vagy több csoporthoz tartozó kívánságot. Ennek alapján az adományozó tudja összeállítani és az óvoda címére a csoport nevének feltüntetésével postázni az ajándékcsomagot vagy ajándékcsomagokat.

Fontos, hogy a vírushelyzet miatt a csomagokba ezúttal nem kerülhet használt ajándék, a kívánságokat csak újonnan vásárolt termékekkel lehet teljesíteni.

Annak érdekében, hogy a téli szünet előtti utolsó tanítási napig minden csoport megkapja az ajándékait, a postára adás határideje: december 15.

 

Az akcióban történő részvétellel az alábbi óvodákat lehet támogatni:

•        Óbudai Almáskert Óvoda Csicsergő Tagóvodája (1033 Budapest, Szérűskert utca 41.)

•        Napraforgó Egyesített Óvoda Napsugár Tagóvodája (1086 Budapest, Dankó utca 31.)

•        Hosszúsétatéri Óvoda (8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér utca 42.)

•        Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde Gyermekkert Tagóvodája (3100 Salgótarján, Gyermekkert út 1.)

 

A részvételi szándékot az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelezni:

http://www.uni-obuda.hu/karacsonyi-jotekonysag-2020

A listára kattintva tekinthető meg az óvodai csoportok gyermekeinek kívánságait. Vállalást azokra a kívánságokra lehet tenni, amelyek esetében a státusz oszlopban „Választható” megjegyzés szerepel. Ha a státusz oszlopban „Teljesített” felirat jelenik meg, akkor az adott kívánságot valaki már korábban kiválasztotta.

 

Válasszon kívánságot, és legyen Ön is valaki „Jézuskája”!
Frissítve: 2021.04.16.

Legfrissebb cikkek