Közel 200 hallgatónk vett részt az 52. TDK Konferencián

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében rendezte meg az Óbudai Egyetemen (ÓE) 52. Tudományos Diákköri Konferenciáját (TDK) az ÓE Tudományos Diákköri Tanácsa (ETDT). Az online formában megtartott eseményen 21 szekcióban, közel 200 hallgató mutatta be kutatási eredményeit. Ilyen magas létszámú TDK Konferencia utoljára akkor volt az Egyetemen, amikor évente csak egy ilyen rendezvényt szerveztünk.

Ugyan nehéz hozzászokni, hogy a magával ragadó hallgatói TDK prezentációkat nem az Egyetem előadóiban hallgathatják meg a zsűritagok, az érdeklődő hallgatók és oktatók, valamint az eseményt támogató cégek képviselői, de a virtuális térben lebonyolított 52. TDK Konferencia így is mérföldkőnek tűnik rendezvénysorozatunk történetében. Utoljára kétszáznál is több hallgató akkor nevezett intézményi TDK-ra, amikor tanévenként csak egy konferenciát szerveztünk. A tavasszal az országban elsők között megtartott online TDK tapasztalatait is figyelembe véve, a világjárvány második hullámának közepén, nemcsak a konferencia szekciókban, hanem az eredményhirdetés során is az interneten vették fel a kapcsolatot a hallgatók az oktatókkal és minden érdeklődővel. A TDK-felelősök beszámolói szerint a szokatlan rendezés nem befolyásolta az előadások minőségét, a hallgatók több szekcióban is kiemelkedő szinten prezentálták kutatási eredményeiket. A zsűritagok a dolgozatok bírálati eredménye, valamint az előadások értéke alapján határozták meg a helyezéseket és a díjakat. A 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 16 tudományterületi szekciójának rendezvényeire 52 pályamunkát javasoltak a bírálók. Az online eredményhirdetésen Prof. Dr. Kovács Levente rektor köszöntötte a hallgatókat és konzulenseiket, és fejezte ki reményét, hogy a 2021. évi tavaszi OTDK-n a korábbiakhoz hasonló eredményességgel szerepelnek ifjú tudósaink.

Az Óbudai Egyetem 2020/21. tanévi TDK tevékenységét és konferenciáit az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából támogatja az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt „Hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása” című pályázat (NTP-HHTDK-20).

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

A nyertesek névsora itt érhető el.

Frissítve: 2021.04.16.

Legfrissebb cikkek