X. Trefort Ágoston Szakképzés- és Felsőoktatás-pedagógiai Konferencia

Az Óbudai Egyetem (ÓE) Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központja (KVK-TMPK) a Tudomány Napja eseményeinek keretében rendezte meg a X. Jubileumi Trefort Ágoston Szakképzés- és Felsőoktatás-pedagógiai Konferenciát online az MS Teams alkalmazással november 20-án.

A konferencia szervezőinek az volt a célkitűzése, hogy megvitassák a pedagógusképzés jelenlegi helyzetét, és bemutassák azokat a kutatási és fejlesztési eredményeket, amelyek az oktatás legszélesebb spektrumán jöttek létre az elmúlt időben. Az ÓE fontosnak tartja a felsőoktatás területén született pedagógiai kutatások, módszertani kísérletek eredményeinek bemutatását, azt, hogy a jó gyakorlatok minél szélesebb körben ismertté válhassanak. A konferencián kiemelt feladatnak tekintették, hogy lehetőséget biztosítsanak doktoranduszoknak is, hogy vitára bocsáthassák legfrissebb kutatási eredményeiket, segítve ezáltal tudományos fejlődésüket.

Az eseményt Dr. habil. Nádai László dékán nyitotta meg, a résztvevőket Prof. Dr. Kovács Levente rektor köszöntötte. Ezt követően Bodnár Éva, a Budapesti Corvinus Egyetem Tanárképző és Digitális Tanulási Központ igazgatója „Rugalmasság, mint felerősödött oktatói kompetenciaigény a felsőoktatásban” címmel tartott előadást. Őt Námesztovszki Zsolt, az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dékán-helyettese követte „Távoktatás Szerbiában, tapasztalatok és meglátások” című plenáris előadásával. A továbbiakban a résztvevők 9 szekcióban, 54 előadáson ismerhették meg az előadók kutatási és fejlesztési eredményeit. Az ország 12 egyeteméről, szakképzési centrumokból és középiskolákból összesen 84-en regisztráltak oktatók, tanárok, ebből 25 doktorandusz és mesterképzésben részt vevő hallgató tartott előadást. A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem oktatói és doktoranduszai önálló szekciót alkotva mutatták be kutatási eredményeiket a konferencián.
Frissítve: 2021.04.16.

Legfrissebb cikkek