Idén is sikeres volt a Fiatal Kutatók Szimpóziuma a Keleti Karon

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara idén is megrendezte a már hagyományosnak számító Fiatal Kutatók Szimpóziumát (FIKUSZ- konferencia). A járványügyi helyzetre tekintettel – csakúgy, mint az Egyetem többi rendezvényét –, a Fiatal Kutatók Szimpóziumát is online formában tartották meg a szervezők.

Konferenciához közel 200 résztvevő csatlakozott 4 földrészről, Ázsiából, Afrikából, Dél-Amerikából és Európából, összessen több, mint 20 országból érkeztek előadók – mondta Dr. Kelemen-Erdős Anikó, egyetemi docens, a rendezvény főszervezője.

A konferenciát Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Dr. habil. Csiszárik-Kocsir Ágnes kutatási dékánhelyettes nyitotta meg, majd a plenáris szekció előadásai következtek. Általánosságban elmondható, hogy a konferencia legtöbb prezentációjában megjelent a COVID-19 járvány hatásának vizsgálata az egyes területeken.

A plenáris szekció első előadója, Professzor Renata Przygodzka, a kormányzati beszerzések problémáját vizsgálta a COVID-19 járvány idején, és elemezte a közbeszerzéseket szabályozó rendelkezésekben bevezetett változásokat. Ezt követően Professzor Ivan Mihajlovic a logisztikai folyamatmutatót (LPI) befolyásoló kulcsdimenziók hatásának vizsgálatával folytatta a programot, majd Dr. Mitev Ariel a kollázs módszer elméleti hátterét és gyakorlati vonatkozásait tárgyalta előadásában.

Professzor Vojko Potocan, a viselkedés fontosságát elemezte az innovációk és a szervezetek innovativitása szempontjából, majd a plenáris szekció utolsó előadásában Dr. Szabó Antal a COVID-19 járvány globális hatásait vizsgálta.

A plenáris előadásokon kívül több, mint 50 színvonalas előadást hallgathattak meg a résztvevők 9 szekcióban, ezen kívül a konferencia ideje alatt megtartott tematikus workshopokkal is támogatták a szervezők a nemzetközi kapcsolatok építését és új kutatási együttműködések megteremtését.

– A visszajelzések alapján úgy gondolom, hogy sikeres volt a FIKUSZ 2020 Nemzetközi Konferencia és bízom benne, hogy jövőre ismét személyesen is találkozhatunk a szimpóziumon az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán – értékelte a rendezvényt Dr. Kelemen-Erdős Anikó.
Frissítve: 2021.04.19.

Legfrissebb cikkek