Szimpózium az informatikáról és határterületeiről

Tizenötödik alkalommal rendezték meg Székesfehérváron az „Alkalmazott Informatika és Határterületei” (AIS2020) szimpóziumot, melyet az Óbudai Egyetem idén is a Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozatába illesztett be novemberben. A szervezők célja többek közt az Óbudai Egyetem tudományos és ipari kapcsolatainak bemutatása volt.

Az Applied Informatics and Related Areas nemzetközi konferencia célja az Egyetem nemzetközi és regionális szintű felsőoktatási, tudományos és ipari kapcsolatainak bemutatása, fejlesztése volt, azzal a törekvéssel, hogy ezúton is erősödjön a régió oktatási és gazdasági szereplőinek együttműködése. Továbbá, hogy biztosítva legyen a műszaki felsőoktatás és az innováció területén az a szellemi és infrastrukturális háttér, amely a város és a régió vállalatai versenyképességének, foglalkoztatási, műszaki kutatási és fejlesztési igényeinek hosszú távú kielégítéséhez szükséges. Az Óbudai Egyetem és az Alba Regia Műszaki Kar vezetőinek célkitűzése, hogy úa konferencia megvalósításával is támogassa a tudományos élet nemzetközivé tételét.

A szerzők személyes jelenléte helyett „digitális” módon nyílt lehetőség az új tudományos eredmények bemutatására. Az előírásoknak megfelelően idén is közel 30 lektorált, idegen nyelvű, színvonalas konferenciacikk született. (A szimpózium honlapján megtalálhatók az ISBN számmal rendelkező Proceedings, és a hozzájuk tartozó előadás-kivonatok.) Az Óbudai Egyetem munkatársain kívül külföldi és más magyarországi egyetem kollégái is bemutatták eredményüket. A kutatásba sikerült BSc, MSc és PhD képzések hallgatót is bevonni, illetve közölni szakmai eredményeiket.

Jövőre személyes találkozással egybekötött folytatást várunk!
Frissítve: 2021.04.19.

Legfrissebb cikkek