ICCECIP 2020 nemzetközi tudományos konferencia

Idén második alkalommal rendezték meg a Közép-európai Kritikus Infrastruktúra Védelmi nemzetközi tudományos konferenciát (ICCECIP 2020) november 16-án és 17-én. Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara ezzel az eseménnyel is kapcsolódott a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozathoz. A konferencia idei mottója a „Pandémia kihívásai a kritikus infrastruktúra védelemben” volt.

A rendezvényt a COVID helyzethez igazodva, online formában tartották meg, angol nyelven. A résztvevőket Prof. Dr. Rajnai Zoltán dékán, a konferencia tiszteletbeli elnöke üdvözölte, majd köszönetét fejezte ki Németh Szilárdnak, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának, miniszterhelyettesének a fővédnökség vállalásáért. Egyúttal megköszönte a konferencia tudományos és szakmai támogatását Prof. Dr. Maróth Miklósnak, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnökének és Prof. Dr. Kovács László dandártábornoknak, a Magyar Honvédség Parancsnoksága kiber haderőszemlélőjének.

A köszöntő után a rendezvény plenáris előadásokkal folytatódott. A szlovákiai, román, szerb és magyar előadókat követően, két szekcióban a kritikus infrastruktúrák fizikai védelméről, másik két szekcióban pedig a kritikus infrastruktúrák kiber védelméről tartottak összesen 16 előadást a kutatók és a doktoranduszok. A konferencia első napját Dr. Igor Fürstner, a Szabadkai Műszaki Főiskola igazgatója, a konferencia társszervezője zárta.

A rendezvény második napja szintén plenáris előadásokkal kezdődött. Az izraeli, egyesült államokbeli és magyar résztvevők tudományos előadását a kritikus infrastruktúrák individuális és politikai biztonságának szekciója követte, 5 előadással. Az esemény végén Dr. Kovács Tünde Anna, az Óbudai Egyetem docense, a konferencia elnöke megköszönte a 3 földrész 11 országából érkezett 7 plenáris- és 21 szekció előadó részvételét az eseményen. Az elnök asszony egyúttal meghívta őket a konferenciasorozat harmadik rendezvényére, amelyet 2021 novemberében rendeznek meg, ICCECIP 2021 címmel.

Frissítve: 2021.04.19.

Legfrissebb cikkek