Erős magyar képviselet az IEEE Region 8 elnökségében

Az IEEE legszerteágazóbb régiója, az 59 tagállam képviseletét és Európa, Afrika, valamint a Közel-Kelet képviseletét ellátó IEEE Region 8 tartotta meg elnökségi választását november 7-én és 14-én. Az ülés során Prof. Dr. Kovács Leventét a háromtagú Nomination and Appointments Committee vezetőségi tagjává választották. Az IEEE Hungary Section testvérszervezete, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) operatív igazgatója, Nagy Péter, a szervezet szakmai tevékenységekért felelős alelnöke lett, erősítve hazánk szerepét a testületben.

A koronavírus-járvány miatt az IEEE Region 8 elnökségi ülését a kanadai Ottawa helyett az online térben tartották meg két ütemben 2020. november 7-én és november 14-én.

Az IEEE a világ legnagyobb mérnöki szervezete, több mint 400 ezer tagjával 10 földrajzi régióra oszlik. A legkiterjedtebb régiót a Region 8 alkotja, Európa, Afrika és a Közel-Kelet tagállamait tömörítve. A terület államaiból 59-ben van IEEE országos képviselet (ahogy hazánkban az IEEE Hungary Section).

A szervezet idén választotta meg elnökségét a 2021/2022. évre, melynek tagjai Antonio Luque elnök mellett vállalnak tisztséget. Antonio Luque, a Sevillai Egyetem egyetemi tanára, az Óbudai Egyetem honorary professor-a 2019-től.

Az új elnökségben a jelölésekért felelős háromtagú testületbe, a Nomination and Appointments Committee-be választották be Egyetemünk rektorát, Prof. Dr. Kovács Leventét, az IEEE Hungary Section idén leköszönő elnökét. Hazánk képviseletét továbberősíti, hogy a szervezet szakmai tevékenységekért felelős alelnöke lett Nagy Péter, az IEEE Hungary Section testvérszervezetének, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesületnek (HTE) az operatív igazgatója. A 11 tagú Region 8 elnökségben hazánk így rendhagyó módon két taggal képviselteti magát az elkövetkező két évben.
Frissítve: 2021.04.19.

Legfrissebb cikkek