Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjak kiemelkedő tanulmányi eredményekért

Az innovációs és technológiai miniszter döntése alapján a 2020/2021. tanévre meghirdetett Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban az Óbudai Egyetem 46 hallgatója részesül. Az erről szóló miniszteri emléklapokat a díjazottak a Magyar Tudomány Ünnepének napján a Bécsi úti campuson vehették át 2020. november 3-án.

Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kiemelkedő tanulmányi eredményért és szakmai, illetve közéleti területen végzett kimagasló munkáért a 2020/2021-es tanévre Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat adományozott, amelyet az Óbudai Egyetem 46 hallgatója nyert el, hozzájárulva ezzel az Intézmény hírnevének öregbítéséhez. A nyertes ösztöndíjasok 10 hónapon keresztül havi 40.000 forint támogatásban részesülnek az adott tanévben.

A Magyar Tudomány Ünnepének nyitónapján Dr. Seebauer Márta oktatási rektorhelyettes köszöntötte az ösztöndíjat nyert hallgatókat. Hangsúlyozta, hogy az Óbudai Egyetem vezetése nagy hangsúlyt fektet a minőségi oktatásra, a hallgatói kiválóságok támogatására. Beszélt továbbá a karrierépítés fontosságáról, az Új Nemzeti Kiválóság Program és a Tudományos Diákköri Konferencia által biztosított lehetőségekről. Kiemelte a publikációk jelentőségét, figyelmükbe ajánlotta a Pro Futura Scientia ösztöndíjat, a mesterképzést, valamint a doktori iskolákat.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjakról szóló emléklapokat Prof. Dr. Molnár András általános rektorhelyettes adta át a hallgatóknak.

Frissítve: 2021.04.21.

Legfrissebb cikkek