Állami kitüntetéseket vehettek át az Óbudai Egyetem oktatói és kutatói

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban 2020. október 29-én. A kitüntetetteket méltatva elmondta, hogy ők a saját szakterületeiken nemcsak maradandót alkottak, hanem példát is mutattak áldozatvállalásból.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje (Polgári Tagozata) kitüntetésben részesült: Prof. Dr. Galántai Aurél matematikus, az MTA doktora, az Óbudai Egyetem professor emeritusa, az AIAMDI doktori iskola volt vezetője. Galántai Aurélnak a felsőoktatásban eltöltött 45 éves életpályája során meghatározó szerepe volt a magyar és külföldi felsőoktatás több rangos intézményének működésében professzorként, tanszékvezetőként, intézetigazgatóként, szakfelelősként, valamint az Óbudai Egyetem egyetemmé válásában, valamint az Alkalmazott Informatikai Doktori Iskola létrejöttében és fejlődésében alapító vezetőként.

Prof. Várkonyiné Dr. Kóczy Annamária villamosmérnök, az MTA doktora, az Óbudai Egyetem egyetemi tanára, az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke. Várkonyiné Kóczy Annamária eddigi, a felsőoktatásban eltöltött több mint 34 éves pályafutása alatt jelentősen hozzájárult szakmai tevékenységével az Óbudai Egyetem egyetemmé válásához. Iskolateremtő szerepe volt a magyar és külföldi felsőoktatás több rangos intézményében, doktori iskoláiban, az informatikai képzés bevezetésében illetve fejlesztésében, valamint a tudományos utánpótlás nevelésben. Kiemelkedő mértékben járult hozzá a határon túli magyarság tudományos életének folyamatos támogatásához.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje (Polgári Tagozata) kitüntetésben részesült: Dr. Seebauer Márta villamosmérnök, az Óbudai Egyetem oktatási rektorhelyettese, egyetemi docens. Seebauer Márta az elmúlt 35 évben több rangos hazai és külföldi felsőoktatási intézményben dolgozott. Ennek során kiemelkedő mértékben járult hozzá a hallgatók esélyegyenlőségének biztosításához, tehetséggondozásához, nyelvi fejlesztéséhez és nemzetközi karrierjük építéséhez. Szakfelelősként, főigazgató-helyettesként, dékánhelyettesként, intézetigazgatóként és oktatási rektorhelyettesként meghatározó szerepe volt az Óbudai Egyetem oktatási stratégiájának kidolgozásában, az oktatásszervezési feladatok magas szintű megoldásában és a nemzetközi oktatási kapcsolatok folyamatos fejlesztésében.

Fotó: Író Zoltán, Véssey Endre
Frissítve: 2021.04.21.

Legfrissebb cikkek