Beszámoló a nemzetközi IEEE 2020 Systems, Man, and Cybernetics konferenciáról

Idén virtuálisan rendezték meg az IEEE Systems, Man, and Cybernetics Society éves konferenciáját 2020. október 11-től 14-ig. Az eseményen a korábbi évekhez hasonlóan az Óbudai Egyetem is képviseltette magát szervezőként, valamint részt vállalt a tudományos előadások megtartásából is.

Az IEEE Systems, Man, and Cybernetics Society nemzetközi konferenciát – a koronavírus okozta pandémia miatt – rendezték meg idén virtuálisan. Az esemény kiemelkedő tudományos színvonalát mutatja, hogy az érdeklődés nem változott számottevően a tudományos közegben, a kihívások ellenére sem. Idén 1116 cikk érkezett be bírálatra, melyből 689-et fogadtak el. Ez 61,74 százalékos elfogadási arány jelentett. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is csak a legkiválóbb tanulmányokat hagyták jóvá, melyet a számok is jól tükröznek. Összesen 142 szekciót szerveztek, melyből 64 meghíváson alapuló speciális szekció volt. A „Computational and Medical Cybernetics” címűt az Óbudai Egyetemről Prof. Dr. Kovács LeventeProf. Dr. Rudas Imre és Dr. Eigner György szervezte, akik két dolgozattal jelentek meg. Ezek színvonalát jól mutatja, hogy idén csak ezt a két tanulmányt fogadták el Magyarországról.

A hagyományokhoz híven, a konferencia „nulladik” napján rendezték meg az SMC Society éves elnökségi ülését Prof. Dr. Rudas Imre SMCS elnök vezetésével. A virtuális eseményen választották meg az SMCS elnökségét, egyúttal számos, az SMCS jövőjét meghatározó ügyben születtek döntések. Az eseményen részt vett Dr. Eigner György is, aki a közösség elnökségi tagja, Assistant Secretary pozíciójában lát el feladatokat.

A konferencia második napján, a „Computational and Medical Cybernetics” speciális szekciót hibrid módon tartották meg: az előadásokat előre felvették, melyek végén a szervezők élő „kérdés-válasz” percei következtek. A szekció virtuális térbeli látogatottsága magasnak volt mondható.

Szintén a konferencia második napján rendezték meg a Founder’s Forum szekciót is, melyet Prof. Dr. Rudas Imre vezetett. A résztvevők a szekcióban áttekintették az SMCS működését. Az eseményen több korábbi vezető tisztségviselő is részt vett.

A konferencián Prof. Dr. Kovács Levente rektor úr, mint szekcióelnök számos további felkérésnek tett eleget különféle téma-területeken. Ez a tény önmagában is jól tükrözi az Óbudai Egyetem elismertségét a tudományos közösségben.
Frissítve: 2021.04.22.

Legfrissebb cikkek