Római–part workshop

Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építész MSc képzésének része a Közösségi tervezés (várostervezés) kurzus, amelyet a nemzetközi évfolyam számára hagyományosan intenzív alkotóhétként tartunk. A tantárgy célja a települések részvételi tervezésébe történő bevezetés, a közösségi tervezés és a település, mint közösségi tér tervezési összefüggéseinek megismertetése - elméleti és gyakorlati szempontból - egy tervezési feladattal összekötve.



Az idei alkotóhét építészeti feladata egy közösségi funkciókkal rendelkező nyilvános strand kialakítása volt a Római-parton. A helyszín feltárásával a hallgatók megismerkedtek a civil résztvevők, a fővárosi és a kerületi önkormányzat párbeszédének eddigi eredményeivel. Egy komplex tervezési folyamatba tekinthettek be, amely során az építész nem csak a helyi közösségnek, hanem a közösséggel együttműködve tervezhet.



Köszönjük az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, Prof. Bogus Podhalanski PhD építésznek (Krakkói Műszaki Egyetem) és a „Design workshop a Rómaiért” civil csoport lelkes csapatának segítségét, hogy kulcsszerepet vállaltak az alkotóhét megvalósításában.



További információért kérjük, keresse fel az Ybl Miklós Építéstudományi kar honlapját: https://www.ymmf.hu/index.php/en/

Képek:

https://www.ymmf.hu/index.php/en/1026-community-and-urban-design-workshop-october-2020
Frissítve: 2021.04.22.

Legfrissebb cikkek