Megkezdődött a 2021. évi keresztféléves felvételi eljárás

Már lehet jelentkezni a 2021 februárjában induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy az Óbudai Egyetem mely szakán szeretnének továbbtanulni.

Az Óbudai Egyetem 5 karának 2 felsőoktatási szakképzési, 7 alapképzési és 9 mesterképzési szakjaira lehet jelentkezni. Az alapképzési szakok közül 3, míg a mesterképzési szakok közül 5 esetén a nappali munkarend mellett a részidős (esti vagy levelező) formát is választhatják a jelentkezők.

A felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információk: a meghirdetett képzések, a határidők, az eljárási díj, illetve a pontszámítás részletes szabályai és módszerei itt olvashatóak.

A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van; állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akik legkésőbb 2021 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi-rendszerben lehet. Az E-felvételi használatához regisztrálni kell az oldalon. A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2020. november 15-én 24.00 óráig rögzíteni, november 20-án 24.00 óráig pedig hitelesíteni kell, amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni.

A ponthatárokat várhatóan 2021. január 25-én hirdetik ki.
Frissítve: 2021.04.22.

Legfrissebb cikkek