A Terméktervező Intézet ismét a Design Héten!

Újra elstartolt a design szakma legrangosabb hazai rendezvénye, a Design Hét Budapest fesztivál 2020 október első napjaiban. Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának (RKK) Terméktervező Intézete ismét részt vesz a programsorozaton. Tavaly az Egyetem adott otthont a Hova tovább? kreatívipari felnőttképzési iskolabörzének, most azonban az ipari termék- és formatervező mérnöki szak online felületen mutatkozik be az érdeklődők előtt.

Az esemény fővédnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács. A Design Hét tematikájának középpontjában idén a körforgásos gazdaság áll, melyet számos különböző programmal, mint például kis- és középvállalkozások nyílt napjaival és workshopjaival, online kiállításokkal, webinárokkal és más eseményekkel járják körül, elsősorban azokra a modellekre koncentrálva, amelyek jól illusztrálják, hogy a design milyen sokféle eszközzel járulhat hozzá a fenntartható jövő kialakításához.

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar (RKK) Terméktervező Intézete 2013 óta vesz részt a Design Hét programjaiban, így ebben az évben is két témával szerepel a neves rendezvényen, mely idén hibrid formában valósul meg. Tavaly az Óbudai Egyetem adott otthont a Hova tovább? kreatívipari felnőttképzési iskolabörzének, most azonban az ipari termék- és formatervező mérnöki szak online felületen mutatkozik be az érdeklődők előtt. A képzési tematika jól illeszkedik kreatíviparral kapcsolatos ágazatokhoz, mint a design, a mérnöki tervezés, mérnöki termékfejlesztés, kézművesség, styling vagy a tervezőművészet. A másik esemény a „Fókuszban a kiegészítők” című online konferencia, a 2018-ban kezdődött „Fókuszban a tervezőgrafika” és a 2019-es „Fókuszban a divattervezés” konferenciák szerves folytatása.

Idén a hazai cipő- és táskatervezők mutatják be legújabb termékeiket, pályafutásukat és márkaépítési stratégiájukat.

A meghívott előadók:

  • Attalai Zita, iparművész, cipőszobrász

  • Horn Enikő, az ENIHORN márka alapítója

  • Tűhegyi Tamás, a BAGABOO márka alapító tulajdonosa

  • Fejes Kriszta, a KRISZTAFEJES táska márka tulajdonosa, designer

  • Szögi-Csomány Boglárka és Faragó Tamás, a VENGRU cég alapítói


 

Az online konferenciába 2020. október 8-án 13 órától kapcsolódhatnak be az érdeklődők. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Frissítve: 2021.04.22.

Legfrissebb cikkek