A gazdasági fejlődés és a klímavédelem a kiírás középpontjában

Az ExxonMobil, a világ vezető energetikai cége pályázatot hirdet egyetemi hallgatók és doktoranduszok számára a gazdasági fejlődés, a klímavédelem, a felelős és tiszta energiafelhasználás, az energiarendszer átalakításának, valamint a hagyományos és a megújuló energiaforrások innovatív összehangolásának témakörében. A pályázaton részt vehetnek egyetemekkel közös kutatási és fejlesztési projektekben közreműködő szakemberek, munkacsoportok is.

A pályázatra előregisztrációval lehet nevezni 2020. október 8-ig, a verseny internetes oldalán https://thedualchallenge.com/jelentkezes/ Ezt követően a pályamunkákat 2020. október 21-ig kell a verseny weboldalára feltölteni. (A feltöltés feltétele az előregisztráció. A versenyre vonatkozó további információkkal kapcsolatban a honlapról tájékozódhatnak az érdeklődők.)

A pályázat során az Exxon olyan piacvezérelt és termékfókuszú kutatási projekt-ötleteket keres, a közép- és hosszú távú energiafelhasználás területén, amelyek új szemlélet vagy technológiai újítás segítségével találnak megoldást a verseny témájában felvázolt problémára, problémakörre. Műfaji és tudományos megkötés nincs, a zsűri ugyanakkor előnyben részesíti a gyakorlat-orientált pályamunkákat. Bármilyen fázisú projekttel vagy kutatási témával lehet pályázni, akár ötlet szintjén létezővel is. A pályázat célja az innovációs gondolkodás ösztönzése az energia területen.

A győztes pályázó csapat és támogató tanára exkluzív, 4 napos szakmai látogatást nyer az ExxonMobil Brüsszeli kutatóközpontjába. A tanulmányúton a nyertesek betekinthetnek olyan fejlesztésekbe is, amelyeket az ExxonMobil még nem osztott meg a nyilvánossággal, illetve olyan szakemberekkel nyílik lehetőség szakmai eszmecserére, akik a legfontosabb energetikai kutatásokért felelnek. A fődíj mellett az ExxonMobil magyarországi központjában kéthetes szakmai mentorálásban részesülnek egy vezető beosztásban lévő ExxonMobil munkatárs mellett. A jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel a kiíró fenntartja a jogot, hogy a díjazáson módosítson, amennyiben a külső körülmények nem teszik lehetővé annak megvalósulását.
Frissítve: 2021.04.22.

Legfrissebb cikkek