Üzleti információmenedzsment szakmérnök/szakember

KÉPZÉS ÁLTALÁNOS LEÍRÁSA, KÉPZÉSI CÉL

Célunk a műszaki és gazdasági ismeretek integrálására képes, gazdasági szemlélettel is rendelkező szakmérnökök képzése, akik a megszerzett, piacképes elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően biztos karrierlehetőség előtt állnak. Az üzleti információmenedzsment szakmérnök képzésen végzettek ismerik az üzleti informatika projektmenedzsment módszertanokat, a korszerű logisztikai üzleti folyamatokat, a hatékony humán erőforrás gazdálkodás folyamatokat, a pénzügyi számvitel gyakorlati alkalmazását, az IT alkalmazási területeit, architektúráját, fejlesztési folyamat szakaszait, módszereit, az informatikai adatvédelmet, biztonsági szabványokat, a vezetői információs rendszereket az adatbázisok tervezését, karbantartását, adattárházak gyakorlati alkalmazását. Képesek és alkalmasak vállalatirányítási rendszereket alkalmazó szervezet irányítására, fejlesztésére és ellenőrzésére, a vállalati/szervezeti üzleti folyamatok elemzésére, újratervezésére és stratégiák kidolgozására.

KINEK AJÁNLJUK?

A képzésben BSc, vagy ezzel egyenértékű (korábbi) mérnöki/informatikus végzettséggel rendelkező mérnökök vehetnek részt. (szakmérnök)
A képzésben BSc, vagy ezzel egyenértékű (korábbi nem mérnöki/informatikus) végzettséggel rendelkező hallgatók vehetnek részt. (szakember)

KÉPZÉSI TERÜLET

Informatika

KÉPZÉSI SZINT

  • Szakirányú továbbképzés

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező

KÉPZÉSI IDŐ

4 félév
levelező munkarend: 350 óra

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Alba Regia Műszaki Kar
  • Székesfehérvár

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Dr. Orosz Gábor Tamás

Email: orosz.tamas@amk.uni-obuda.hu

Máténé Varju Edit

Tel/fax: +36 (22) 200-422

E-mail: to@amk.uni-obuda.hu
http://amk.uni-obuda.hu/index.php/hu/felvetelizoknek/27-uzleti-informaciomenedzsment-szakmernok
Frissítve: 2022.11.29.