SPECIALISTA MUNKABALESETEK ÉS FOGLALKOZÁSI MEGBETEGEDÉSEK KIVIZSGÁLÁSA TERÜLETÉN

KÉPZÉS ÁLTALÁNOS LEÍRÁSA, KÉPZÉSI CÉL

A képzés elvégzésével hallgatónk képessé válik a munkahelyi események minősítésére , és annak eldöntésére, hogy az munkabaleset, fokozott expozíció vagy a foglalkozási megbetegedésnek számít. Az esemény minősítésének megfelelően képes lesz a keletkezési körülmények szakszerű kivizsgálására, a kiváltó okok azonosítására, javító intézkedések kezdeményezésére, megelőzési módszerek kialakítására és bevezetésére és a jogszabályokban meghatározott jelentési kötelezettségek teljesítésére.

A végzettek képesek lesznek a vállalatoknál vagy munkavédelmi szolgáltatóknál előforduló munkabaleset, fokozott expozíció vagy a foglalkozási megbetegedés kezelésére, és szakszerűen együttműködni a hatóságokkal, és kommunikálni az érintettekkel.

A megszerezhető végzettség önmagában nem jogosít fel a Munkavédelmi Törvényben meghatározott, munkavédelmi képzettséghez kötött munkakörök és tevékenységek ellátására, hiszen felvételi követelmény a munkavédelmi / munkaegészségügyi szaktevékenységre jogosultság.

KINEK AJÁNLJUK?

A képzést azoknak ajánljuk, akik hivatásuknak érzik a biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkakörülmények kialakítását, és ehhez alapos elméleti és gyakorlati ismeretet kívánnak szerezni a munkavédelem területén.

KÉPZÉSI TERÜLET

műszaki

KÉPZÉSI SZINT

  • Szakirányú továbbképzés

KÉPZÉS NYELVE

  • Magyar

MUNKAREND

  • Levelező

KÉPZÉSI IDŐ

2 félév
levelező munkarend: 234 óra

KÉPZÉS HELYSZÍNE

  • Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar
  • Budapest

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Dr. Szabó Gyula szakvezető
szabo.gyula@bgk.uni-obuda.hu
+36 1 666 5431

Baksa Noémi adminisztrációs ügyek
baksa.noemi@bgk.uni-obuda.hu
+36 1 666 5314
http://bgk.uni-obuda.hu/hu/kepzeseink/tovabbkepzesek/munkavedelmi-szakmernok-es-szakember
Frissítve: 2022.11.29.