SMART4ALL Final Open Call for Knowledge Transfer Experiments

Projekt adatai

Konzorciumvezető: MoDrone

Konzorciumi partner: Óbudai Egyetem

Projekt azonosítószáma: SMART4ALL Final Open Call for Knowledge Transfer Experiments

Projekt címe: EMOPP APP

Megítélt támogatás:  8000 EUR

Óbudai Egyetem támogatási összege:  2250 EUR

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás időtartama: 2022. 10. 01. – 2022. 12. 31.

Projekt rövid összefoglalója

Az Óbudai Egyetem, Bánki Karán a Mechatronikai Intézeti Tanszéken már évtizedek óta folyik a mobilrobotokkal kapcsolatos oktatás. Ezen a területen, ezidáig csak a szárazföldön közlekedő mobil ágensekkel foglalkoztak. A növekvő szállítási igények és a technológia fejlődése (drónok megjelenése a piacon) igényli a 2D-s földfelszíni pályatervezés kiterjesztését 3D-s pályatervezésre. Mivel a drónok egyre inkább elérhetők az oktatás számára, így szükséges az oktatás és az oktatásban tanult elméletek kipróbálása a valóságban is. Ez a projekt jó lehetőséget ad a tananyag bővítésére, sőt a továbbiakban a kutatási témakörök bővítésére is.

A projekttel kapcsolatban az Egyetem az együttműködéssel növeli nemzetközi elismertségét, bővíti ipari kapcsolatait (a partner MoDrone montenegrói kkv). A projektben részt vevő kutatók/fejlesztők meghívást kapnak a montenegrói UDG egyetemre a projekt tudományos eredményeinek bemutatására.

A karbantartás és további fejlesztések igénye hosszú távú együttműködésre ad lehetőséget a montenegrói partnerrel.

Ez a Knowledge Transfer Experiment az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programjából részesült támogatásban a 872614. számú SMART4ALL támogatási szerződés alapján.

Frissítve: 2022.10.11.