RRF-2.1.2-21-2022-00019

Projekt adatai

Pályázó neve: Óbudai Egyetem

Projekt azonosítószáma: RRF-2.1.2-21-2022-00019

Projekt címe: Gyakorlatorientált képzésfejlesztés az Óbudai Egyetemen az Ipar 4.0 jegyében

Megítélt támogatás: 3 930 967 660,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás időtartama: 2022.06.01 – 2026.02.28.

Projekt rövid összefoglalója

A projekt keretében az Óbudai Egyetem műszaki, informatikai, valamint gazdaságtudományi képzéseinek fejlesztésére kerül sor,  az ezekhez szükséges infrastruktúra- és eszközfejlesztések, valamint digitális kompetencia- és készségfejlesztések által. A tervezett fejlesztések maximális mértékben illeszkednek az IFT-ben és HET-ben foglalt célokhoz, így hozzájárulnak a magyar felsőoktatási rendszer teljesítményének fokozásához és fenntarthatóságához, fokozzák a képzések és gazdasági igények közötti kapcsolatok erősítését, és javítják a hallgatók munkaerő-piaci kompetenciáit (Ipar 4.0). Ezen felül fejlesztik a hallgatók és dolgozók digitális kulcskompetenciát és gyakorlati készségeit.

Az Egyetem a pályázható Főtevékenységek mindegyikére nyújtott be támogatási kérelmet:

B” főtevékenység keretében 250 fős előadóterem azbesztmentesítéssel összekötött energetikai átalakítása, korszerűsítése, ezen felül megközelítőleg 200 db ablak cseréje/felújítása, napelem rendszerek telepítése valósul meg, a fejlesztések összesen 4472 nm2-t érintenek.

„C” főtevékenység keretében XXI. századi informatikai infrastruktúra megteremtése érdekében több, mint 3000 digitális eszköz beszerzése a zárt rendszerű elektronikus távolléti oktatás támogatására (számítógépes laborok, online vizsgatermek, stb.) és a teljes egyetemi gerinchálózat korszerűsítésére, ezen felül a gyakorlatorientált képzésfejlesztés támogatására digitális készségfejlesztés több, mint 30 képzés, minimum 300 fő képzése, és 300 K-Mooc tananyag fejlesztése által. Könyvtári szolgáltatások is nagymértékben megújulnak, a digitális tartalom és eszközmenedzsment, tanulástámogató és plágiumellenőrző rendszerek, repozitóriumok bővítése területén.

„D” főtevékenység keretében gyakorlati képzést támogató (ipari: Bosch, Nokia, Siemens, Medicor) labor- és tartalomfejlesztések, több mint 30 készségfejlesztő képzés (innovációs, vállalati, transzverzális, stb.) minimum 300 fő számára, valamint nemzetköziesítés elősegítésére ranking, mobilitás fokozó, alumni tevékenységek valósulnak meg. A tevékenység keretében a duális képzési lehetőségek határon túlra történő megnyitására és Nemzetközi Fejlesztési Központ létrehozására (Afrika fókuszú pilot képzések megvalósításával) is sor kerül.

Frissítve: 2022.11.14.