GINOP-2.2.1-15-2017-00073

Projekt adatai

Főkedvezményezett: TIGRA Computer – és Irodatechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság

Konzorciumi tagok:

  • Óbudai Egyetem
  • Szegedi Tudományegyetem
  • iCollWare Kft.
  • Di-Care Egészségügyi Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.2.1-15-2017-00073

Projekt címe: Telemedicina alapú ellátási formák fenntartható megvalósítását támogató keretrendszer kialakítása és tesztelése

Óbudai Egyetem által elnyert támogatás: 242.721.234 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás időtartama: 2017.07.01 – 2022.03.31

Projekt célja

A projekt célja egészségügyi színtereteket integráló telemedicina felügyeleti központ kutatása és fejlesztése, 5000+ mérési adattal validált pilot megvalósítása, Inclouded platform továbbfejlesztésére épülő alkalmazáscsaládokon alapuló telemedicina szolgáltatások létrehozása. A platform célja a meglévő szakmai, technológiai rendszerek kellő mélységű integrációja is (EESZT, MENTA). E platform támogatásával ipari partnereink (Tigra Kft., Di-Care Zrt., iCollWare Kft.) telemedicina szolgáltatásokat lehetővé tévő alkalmazásokat és központot fejlesztenek ki. A projekt során egy telemedicina módszertani csoportot alakít a résztvevő két egyetem (SZTE, ÓE) együttműködve a szakmai partnerekkel amely a kellő elméleti és gyakorlati tudás összegyűjtésével támogatja a telemedicina szolgáltatások kidolgozását.

A projekt fókuszai: létező megoldásokra épített pilot a projekt megszervezése a tapasztalatok begyűjtése végett, létező működési és finanszírozási modell kutatása, hazai telemedicina működési modell kialakítása (mely ellátási szinten, milyen szakma támogatására, mely ellátási folyamat kiváltására, milyen fenntarthatósági modell keretében alkalmas eszköz), informatikai keretrendszer kialakítása, nemzetközi szabványok adaptálása hazai környezetre, etikai, jogi környezetének kutatása. E területek részletes feltárásával és az Inclouded architektúra segítségével támogatja az ipari partnereket a piacon bevezethető HW/SW megoldásra épülő telemedicina szolgáltatás kifejlesztésében. A projektben létrejövő szolgáltatás (műszaki rendszer és szabályozás) alkalmas lesz az ÁEEK által a jövőben nyújtandó telemedicina szolgáltatások megvalósításának támogatására is.

A csoport együttműködik más hazai szakmai műhelyekkel, szervezetekkel: ÁEEK, NISZ, és illeszkedik a Semmelweis Egyetemen kialakítás alatt álló “e-egészségügyi és Big Data/adat analitikai és elemzési stratégiai K+F műhely” országos stratégiai céljaihoz.

A projekt megvalósítása során megszerzett tapasztalatok és eredmények bevezetésre kerülnek az egyetemi képzési programokba. A projekt weboldala: https://www.telemed4d.hu/

Frissítve: 2022.07.26.