Világrekord tutor-képzés az Óbudai Egyetemen

Kuriózumnak számító TUTOR-képzést és előadássorozatot tartott az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar felkérésének eleget téve a Mind Mate Inspiráció Egyesület. A kétnapos inspiráló mentorképzést 18 MMI-mentor tervezte és tartotta az Óbudai Egyetem hallgatóinak. Összesen több mint 200 hallgató vett részt a képzésen, ami világrekordnak számít.

Az egyetemi képzést, a hallgatók támogatásának fontosságát kiemelve a projektben résztvevő szakemberek megjegyezték, hogy a mentoroknak óriási szerepe lehet az egyetemi évek alatt. A tutor ugyanis a tanulást segítő egyetemi mentor egy adott témában. Az MMI junior mentorprogramja nemcsak erre, hanem általános kapcsolódásra, inspirációra és témavezetésre felkészít.„Unikális és értékes, ilyet kevés helyen kapnak a diákok. Az MMI Mentoroknak nagyon köszönjük az értékes előadásokat, energiákat, nagyon büszkék vagyunk, hogy több száz diáknak tudtunk pro bono jellegű képzést nyújtani – hangsúlyozta Dr. Varga János, oktatási dékánhelyettes. Hozzátette: - az Óbudai Egyetem nemrég bevezetett új F-tanterve olyan képességeket is igyekszik fejleszteni, amelyekkel a hallgatók sokkal szélesebb körben tudnak helytállni a munka világában, de eközben hozzájárulnak a környezet védelméhez és a társadalom kohéziójához is. A tutori rendszer kiépítése és korszerű tanulástechnikai alapkompetenciák kurzus segítségével a hallgatók olyan képességeket fejleszthettek, amelyekkel maguk is sokat tudnak segíteni társaik beilleszkedésében, tanulásában és fejlődésében. A kurzus azzal folytatódik, hogy a hallgatók maguk is mentorálni fogják alsóbb éves hallgatótársaikat, amellyel erősítik az egyetemi polgárok közösségét és az új belépők szocializációját. Ehhez a munkához adott jó alapot az MMI közössége és mentorprogramja, akik teljesen önkéntes alapon vállalták a program egyetemre történő behozatalát.

A mentorképzést a Gazdálkodási és menedzsment szak, a Gazdaságinformatikus szak, a Kereskedelem és marketing szak és a Műszaki menedzser szak hallgatóinak tartották. Az egyetem és a civil szervezet szakemberei kiemelték, hogy az MMI Tutorial mentoring program résztvevői a családi és hétköznapi életben vagy sportkarrierben éppúgy tudják hasznosítani a mentoring gondolkodást és tudást, mint az egyetemi környezetben és vállalati szférában.

Az MMI Egyesület egy újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen egyszerre több mentorral is magas minőségű értéket nyújtottunk, amely egy-egy napba sűrítve még jelentősebb eredményt és hatást ért el, és kiemelten jó visszajelzéseket kapott. Ennek alapjait az egyéni elkötelezettségünk és együttműködésünk teremtette meg, amelyet nagyszerű szervezéssel kapcsoltunk rekordot jelentő csokorba – mondta Pintér Gábor, a Mind Mate Inspiration civil szervezet elnöke.

A hallgatók is sikerként, valamint nagyszerű fejlődési lehetőségként könyvelték el az MMI Tutor-képzést, ezért a civil szervezet most azon dolgozik, hogyan tudja ezt a hiánypótló projektet és rendezvénysorozatot tovább gondolni.
Frissítve: 2024.05.16.

Legfrissebb cikkek