Az FDSZ a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete a felsőoktatási, így a főiskolai oktatók, dolgozók érdekképviseletét látja el.

Az érdekképviseleti elvek kialakításában a helyi (kari) FDSZ-nek annál nagyobb szerepe lehet, ha a mögötte álló tagság létszáma a jelenleginél nagyobb. A szakszervezeti érdekképviselet a taglétszámmal arányosan erősebb és hatékonyabb.

Információk az FDSZ-ről.

-   Hová kapcsolódik és milyen más szakszervezetekkel működik együtt az
    érdekérvényesítésben?
 
-     Az FDSZ az ÉSZT Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés tagja.

-     A szakszervezeti tagdíj a munkahelyi alapilletmény 0,7%-a.

-    Az FDSZ tagok, tagságot igazoló kártyát kapnak, amely egyben MAKASZ kártya is.
     Mi a MAKASZ?

Hogyan lehet az FDSZ-be belépni? A kari titkártól, munkahelyi bizalmitól lehet kérni belépési nyilatkozatot, vagy letölthető a honlapról.

A szolidaritást, az érdekvédelmet nem lehet úgy tekinteni, hogy van egy küzdőtér ahol két ellenérdekű csapat küzd és mi, a többiek a lelátóról, - és ami rosszabb a TV-ben - nézik az eseményeket és kinek-kinek szíve szerint szurkol.

Nem így van!


Tisztelt kollegák Önök egyike sem ül a lelátón, hanem ott van a küzdőtéren, és ha ott tétlenkedik, akkor bizony saját maga ellen van.


Az érdekvédelem napi teendő, mindig van kisebb nagyobb dolog, amiért küzdeni kell.

Reméljük, hogy a volt szakszervezeti tagok és azok, akik még nem voltak az érdekképviseleti szervezet tagjai, felülvizsgálják korábbi álláspontjukat. Kérjük lépjenek be a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetébe.


Számítunk a kollegák együttműködésére.


Szakszervezeti bizottság

 

FDSZ
ÓBUDAI EGYETEM INTÉZMÉNYI ALAPSZERVEZETE